Smoothie drinken met een smoothie rietje?

smoothie rietjes

Help mee het nieuws te verspreiden #strawies

Wat is nou een betere manier om jouw dag te beginnen dan met een heerlijke smoothie? Erg lekker en ook nog eens gezond! Toch is er elke ochtend weer die struggle hoe je jouw smoothie op gaat drinken. 

Vaak proberen mensen het met een normaal rietje, maar dat wil eigenlijk ook niet vlotten. Als oplossing hiervoor hebben wij speciaal voor jullie een smoothie rietje laten ontwerpen. In deze blog laten we zien wat een smoothie rietje nou zo speciaal maakt en wat de voordelen zijn van een smoothie rietje

Smoothie rietje

Bij het opdrinken van een smoothie met een rietje is de doorsnede van het rietje erg belangrijk. Een normaal metalen rietje heeft een doorsnede van 6 mm. Deze breedte is niet genoeg voor een smoothie, ijskoffie of milkshake aangezien de stukjes fruit of ijs niet door het rietje passen. 

Het perfecte rietje voor deze drankjes moet ongeveer een doorsnee van 8-12 mm hebben. Onze smoothie rietjes hebben een doorsnede van 12 mm, waardoor je elke smoothie, ijskoffie of milkshake erg makkelijk kan opdrinken.

Om jouw smoothie op te drinken wil je natuurlijk wel een herbruikbaar rietje gebruiken. Plastic rietjes zijn namelijk slecht voor het milieu. Het ideale rietje is van roestvrij staal en heeft dus een doorsnee van 8-12 mm. 

Als je meer informatie wilt over de invloed van plastic rietjes, kijk dan hier. (Let op: hierna wil je waarschijnlijk nooit meer een plastic rietje gebruiken.)

Ten slotte wil je uiteraard weten hoe je een herbruikbaar rietje kan schoonmaken. Dit leggen we uit in het blog Hoe maak je een herbruikbaar rietje schoon?

Voor welke drankjes?

Een extra dik rietje is niet erg geschikt voor drankjes zoals limonade. Daarvoor kan je beter de metalen rietjes met een doorsnee van 6 mm gebruiken. 

Een herbruikbaar rietje van 8-12 mm is ideaal voor de volgende dranken: milkshake, ijskoffie, bubble tea, en uiteraard voor jouw zelfgemaakte smoothie. 

Mocht je liever voor een iets dunner formaat willen gaan, dan is dit milkshake rietje met een doorsnee van 8 mm een goede oplossing.

Waar te koop?

Het perfecte smoothie rietje is hier te vinden voor slechts een paar euro.

Wat is jouw favoriete smoothie? Laat het me weten in de reacties! X Ruben

Help mee het nieuws te verspreiden #strawies

2 reacties op “Smoothie drinken met een smoothie rietje?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares