Verbeter jouw bedrijfsimago met Strawies

Metalen Rietjes in de Horeca

Welk imago streeft jouw restaurant of cafe na?

Het is duidelijk dat het hebben van een goed imago het verschil kan zijn tussen het verliezen van een klant en het binnenhalen van een loyale klant. “De realiteit is echter dat jouw imago veel uit maakt, heel veel zelfs.”

 Een goed en duidelijk imago is iets wat veel bedrijven willen, maar wat weinig bedrijven echt kunnen behalen. Het klinkt allemaal zo simpel, het hebben van een goed imago, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? In deze blog zullen wij jou vertellen op welke drie simpele punten je moet blijven letten en hoe Strawies jou hierbij kan helpen.

Veel bedrijven bevinden zich in een markt die erg competitief is, het is hierdoor extra belangrijk om na te denken hoe jouw bedrijf verder kan werken aan een goed imago. Kost dit dan niet heel veel geld? – Dat is een vraag die erg vaak wordt gesteld, in deze blog zullen wij laten zien dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn.

De drie kernpunten waar we ons op zullen focussen zijn zichtbaarheid, consistentie en herkenbaarheid. Deze drie punten hangen erg met elkaar samen, maar in deze blog zullen we proberen deze apart te bespreken.

Hoe maak je jouw bedrijfsimago zichtbaar

Jouw imago moet duidelijk, zichtbaar en geloofwaardig zijn. Bij veel bedrijven ontbreekt het vaak aan één van deze drie aspecten, waarbij de factor die het vaakst ontbreekt zichtbaarheid is. Als jij denkt dat jouw imago duidelijk geformuleerd is en geloofwaardig is, maar niet zichtbaar, dan zullen jouw klanten nooit het imago te zien krijgen dat jij graag wilt.

Waar het vaak aan ontbreekt bij zichtbaarheid is dat veel bedrijven hun imago zichtbaar maken in zaken die helemaal niet zichtbaar zijn voor de klant of die niet veel aandacht trekken. Zo besteden veel horecagelegenheden aandacht aan de manier waarop zij reclame doen, maar letten ze veel minder op hun imago binnen hun gebouw.

Strawies kan jou hierbij helpen. Strawies zijn herbruikbare, chique-uitziende en opvallende rietjes. Zo kan jij jouw duurzame, chique of retro imago gelijk kracht bij zetten. Strawies zullen gelijk opvallen zodra een klant binnenkomt en bijna elke klant zal er daarnaast ook direct mij in aanraking komen.

Jouw klanten zullen zien dat jij geeft om jouw imago en dat jij ook aan details denkt. Zo kan jij een normale klant een loyale klant maken.

Consistentie is key

Het oog voor detail kwam al even kort voorbij in de vorige alinea en dat is wat we hier verder gaan bespreken.

Oog voor detail klinkt vaak als iets waar je je pas zorgen over hoeft te maken als je al het andere binnen jouw bedrijf of horecagelegenheid geregeld is, maar dit is absoluut niet het geval. Juist het oog voor detail is iets wat klanten erg opvalt en wat het verschil kan maken. “Door oog voor detail te hebben, zullen productiviteit, effectiviteit en algemene prestatie omhoog gaan.”

Als jij jouw imago zichtbaar wilt maken, moet je dus ook consistent zijn door oog te hebben voor detail. Strawies kan jou hierbij helpen, doordat rietjes vaak een ondergeschoven kindje zijn binnen de horeca.

Door Strawies aan te schaffen laat jij zien dat je echt geeft om detail en om jouw imago. Kijk hierbij ook goed naar welke herbruikbare rietjes jij wilt aanschaffen, aangezien elke soort de nadruk op een ander aspect kan leggen.

Voor meer informatie hierover, verwijzen wij je graag door naar de productpagina.

Maak het imago van jouw cafe herkenbaar

Het laatste punt dat we willen uitlichten is de herkenbaarheid van jouw imago. Wat je graag wilt is dat mensen jouw bedrijf of horecagelegenheid herkennen en dat jouw naamsbekendheid zo omhoog gaat.

Het is hierbij belangrijk dat jouw imago of logo op zoveel mogelijk manier en plekken langskomt. Als je dit op een zichtbare en consistente manier doet, zul je veel winst boeken. Door jouw eigen logo of naam op Strawies te laten bedrukken, zullen jouw klanten de rietjes ook mee naar huis kunnen nemen.

Zodra jouw klanten dan gasten thuis krijgen, zullen deze gasten ook in contact komen met jouw bedrijfsnaam of logo. Zo doe jij reclame op een hele leuke en vernieuwende manier. 

Bronnen:

1 S. Timothy. Why brand image matters more than you think. (2016). opgehaald van: https://www.forbes.com/sites/forbesagencycouncil/2016/10/31/why-brand-image-matters-more-than-you-think/

2 Indeed. Attention to Detail: Definition and Examples (2018). Opgehaald van: https://www.indeed.com/career-advice/career-development/attention-to-detail

Ontvang nu een vrijblijvende Offerte