Zijn metalen rietjes veilig om te gebruiken?

Help mee het nieuws te verspreiden #strawies

Zowel jong als oud vindt het heerlijk om limonade met een rietje in het zonnetje te drinken. Toch zijn sommige mensen soms bang dat een metalen rietje niet helemaal veilig is. Zijn die gevoelens gegrond of niet? In deze blog gaan ik in op veelgestelde vragen omtrent veiligheid en zal ik hier antwoorden op geven.

Kunnen kinderen veilig met metalen rietjes drinken?

Mijn korte antwoord is: ja! Kinderen kunnen veilig met met metalen rietjes drinken. Net als met sommige andere dingen in het leven heeft een kind soms iets meer begeleiding nodig, maar met een metalen rietje is dit bijna niet nodig.

Herbuikbare rietjes

Kind (3 jaar) met metalen rietje

Vanaf welke leeftijd is het verantwoordelijk om een kind uit een rietje te laten drinken? 

Dit is een vraag die ik vaak krijg. Dus heb ik een onderzoek naar gedaan (in eigen kring) en het blijkt dat rietjes geschikt zijn voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Vanaf die leeftijd leert een kind vaak om met vork te eten en is die ook behendig genoeg om met een herbruikbaar rietje te drinken. 

Vanaf deze leeftijd zullen veel kinderen ook leren drinken uit een open in plaats van een gesloten beker. Met behulp van een rietje zullen kinderen dit veel sneller leren, wat fantastisch is voor zowel de kinderen als de ouders. 

Als Strawies geven wij altijd als tip dat kinderen eerst beter met dunne RVS rietjes kunnen drinken. Zodra een kind dit helemaal onder de knie heeft, kan het kind ook overstappen op onze dikke Smoothie rietjes.

Zijn er veel risico’s als je een metalen rietje gebruikt?

Nee! Er zijn zelfs veel minder risico’s dan bij het gebruiken van een plastic rietje. Bij een plastic rietje kunnen plastic deeltjes afbreken, die je vervolgens kan inslikken (ook wel microplastics genoemd). Bij een metalen rietje is dit niet mogelijk. Daarnaast zijn er voor het milieu erg veel risico’s bij het gebruik van plastic rietjes. Lees hier alles over de negatieve gevolgen van het gebruik van plastic rietjes. Door het gebruik van metalen rietjes heb je dus niet alleen minder/geen risico’s, maar help je ook mee aan het redden van deze wereld.

Tips voor gebruik 

Metalen rietjes is een geweldig concept en met deze tips maak jij er optimaal gebruik van. Net zoals eten is het handigst om zittend te drinken met een rietje. Dit voorkomt ongelukken en het zou zonde zijn als je jouw ijskoffie laat vallen. Door je metalen rietjes soms een wasbeurt te geven zorg je goed voor de hygiëne van jouw rietje. Hoe je dat het beste doet kan je terugvinden in dit blog Hoe maak je een metalen rietje schoon?

Mocht je nog vragen hebben laat het dan graag weten in de reacties xx Simon

Help mee het nieuws te verspreiden #strawies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares