Het perfecte rietje voor je cocktail of kinderbeker

Herbruikbare cocktailrietjes van metaal Strawies

Help mee het nieuws te verspreiden #strawies

Het lekkere weekendgevoel is bijna niet weg te denken met een lekkere cocktail. Ijskoude drank die langzaam door je keel glijd en een fantastische nasmaak heeft. Dat is het echte gevoel van weekend.

Ja er zijn wel honderden varianten cocktails met zo allemaal hun eigen smaak. Er verandert alleen één ding nooit aan een cocktail. Er zit namelijk altijd een rietje in. Ooit wel eens een cocktail geserveerd gekregen zonder rietje? In deze blog laten we zien wat een perfect rietje is voor een cocktail. 

Cocktail rietjes

Bij een cocktail is het van belang dat het rietje van de perfecte lengte is. Het rietje moet ongeveer een paar centimeter boven het glas uitsteken. Een normaal rietje is ongeveer 20 cm en zou dus 8-10 cm boven het cocktailglas uitsteken. Het gevolg daarvan is dat het glas makkelijk omvalt. Ook is het geen gezicht als het rietje twee keer zo groot is als het glas zelf. 

Een cocktail rietje zou dus 5 cm kleiner moeten zijn dat het normale formaat rietje. Ongeveer 15 cm lang rietje is dus perfect voor cocktails. De rietjes van Strawies zijn in meerdere maten en diktes verkrijgbaar. Maar het cocktail rietje van 15 cm past toch het beste bij jouw cocktail. 

Het kan natuurlijk zijn dat je een gin-tonic uit een groter glas drinkt. Je kan het glas dan op meten en zelf kiezen welk formaat rietje het best er bij past. Onder aan de producten van Strawies staan de specificaties, zodat je het ideale rietje kan uitkiezen.

Voor welke dranken?

Jonge kinderen drinken vaak hun limonade uit kleine plastic bekers. Met een lang rietje zouden ze hun drinken snel omgooien. Maar met een cocktail rietje hoef je daarvoor niet meer bang te zijn. Ook als er geen drinken in zit blijft de beker goed overeind staan.

De rietjes zijn zo gemaakt dat ze ook tegen warme dranken kunnen. Ze zijn dus echt voor alle dranken inzetbaar. Wat twijfel je nog? Doe die plastic en kartonnen rietjes maar weg en stap over op de rietjes van roestvrij staal

Benieuwd hoe je een rvs rietje het makkelijkst kan schoon maken? In deze blog laten we zien hoe makkelijk het is om een rietje schoon te maken.

Check hier nog meer voordelen van metalen rietjes.

Help mee het nieuws te verspreiden #strawies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares